Nieuws

Harderwijkse politiek: Doe mee!

door Wilco Bos op 19 maart 2017

Het duurt nog maar een jaar, en dan zijn er al weer gemeenteraadsverkiezingen. Alle schijnwerpers stonden de afgelopen maanden op de landelijke politici, die volop aan het campagnevoeren waren. Door al die aandacht zou je bijna vergeten dat er heel veel lokaal beslist wordt.

Werk, zorg, immigratie, klimaat, allemaal onderwerpen waar we veel over gehoord hebben. Maar over een jaar gaat het over onze eigen woonplaats. Willen we nog een theater in Harderwijk? Of een koopzondag? Hoe regelen we de zorg? want ook daar gaat de gemeente tegenwoordig voor een deel over. Wat kunnen we doen aan veiligheid? Of verkeersveiligheid? Hoe maken we het centrum aantrekkelijk? En de wijken leefbaar? Hoe zorgen we voor kortere wachtlijsten voor woningen? Hoe zorgen we dat gezinnen niet in armoede hoeven te leven?

Allemaal problemen waar plaatselijke politici zich mee bezighouden. Veelal in de schaduw, maar wel belangrijk.

Lijkt het je leuk om hier meer over te weten? Of om actief mee te denken over deze vragen? Dan is nu een mooi moment. Het komende half jaar zullen de meeste partijen bezig zijn met het schrijven van een verkiezingsprogramma en het zoeken naar goede kandidaten.

Dat geldt ook voor de Partij van de Arbeid. Dus vind je het leuk om mee te denken en vooral ook mee te doen? Laat het weten! Je bent van harte welkom. Samen kunnen we Harderwijk een stukje mooier maken.

One Response to “Harderwijkse politiek: Doe mee!”

  1. Michael Oosterhuis schreef:

    Het wordt tijd dat de PvdA terugkeert naar de basis, de sociaal democratie. Vanuit die basis laten zien waar je als partij voor staat en wat je met de samen met de burger wilt bereiken.
    De burger, daar draait het uiteindelijk om en niet de politicus die op het podium wil staan.
    Waar zou de politicus immers zijn zonder die burger…