Door Wilco Bos op 31 januari 2022

Harderwijk veel te streng met sollicitatieplicht

Uit brieven van MeerInzicht aan cliënten blijkt dat de gemeente Harderwijk de sollicitatieplicht veel strenger toepast dan wettelijk vereist, of geadviseerd door het UWV. Waar het gebruikelijk is om van cliënten te vragen om gemiddeld eens per week te solliciteren, vraagt de gemeente Harderwijk aan haar inwoners om dit tenminste vier keer per week te doen.

De PvdA fractie in Harderwijk kreeg deze brieven onder ogen en wil opheldering van het College. Fractievoorzitter Wilco Bos: “Brieven met dit verzoek zijn ook verstuurd aan inwoners ouder dan 60 jaar. Dit is merkwaardig, aangezien afgelopen jaar in de gemeenteraad is besproken om voor deze groep maatwerk toe te passen. Het lijkt er dus op dat dit beleid nog niet op de juiste manier uit wordt gevoerd. Daarnaast is het echt idioot dat inwoners, jong of oud, standaard wordt verzocht om 4 keer per week te solliciteren. Alsof deze groep niet al door genoeg hoepels moet springen”.

De PvdA wil van het College weten waarom Harderwijk vier keer zo streng is met de sollicitatieplicht als landelijk gebruikelijk is, en hoe dat past bij het bieden van maatwerk en oog hebben voor de menselijke maat.

Wilco Bos

Wilco Bos

Wilco Bos is fractievoorzitter van de PvdA fractie en lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. In het dagelijks leven is hij getrouwd met Karin, vader van twee kinderen en werkt hij als projectleider en adviseur op het gebied van duurzame mobiliteit bij Royal HaskoningDHV, een internationaal advies- en ingenieursbureau. Wilco is actief als mantelzorger en heeft

Meer over Wilco Bos