Ludiek protest PvdA tegen van der Valk

Door Wilco Bos op 15 maart 2018

De zwarte specht moet wijken voor de Toekan van Van der Valk. Dat is de boodschap die de Harderwijkse PvdA uitdraagt met een ludieke protestactie. In een op social media verschenen filmpje brengt de partij de strijd tussen deze drie “vogels” in beeld.

Waarom heeft de raad zo gemakkelijk ingestemd met de verkoop van grond aan hotelketen Van der Valk, vraagt kandidaat raadslid Dik Karssen zich af? Waarom moet een stuk natuur gebied, waarin ook veel gerecreëerd wordt, straks afgesloten worden? Waarom worden deze beslissingen genomen zonder dat duidelijk is hoe en waar de natuur gecompenseerd wordt? En waarom kan er niet aan de kant van het Bouw en Infrapark gebouwd worden?

Met het ludieke filmpje en het symbolisch afsluiten van het natuurgebied geeft PvdA Harderwijk ook een serieuze boodschap mee. We moeten zuinig zijn op onze kostbare natuur en als gemeenteraad niet zomaar instemmen met de verkoop van natuurgebied. Daar zal de PvdA zich ook de komende jaren sterk voor maken.

Wilco Bos

Wilco Bos

Wilco Bos is fractievoorzitter van de PvdA fractie en lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. In het dagelijks leven is hij getrouwd met Karin, vader van twee kinderen en werkt hij als projectleider en adviseur op het gebied van duurzame mobiliteit bij Royal HaskoningDHV, een internationaal advies- en ingenieursbureau. Wilco is actief als mantelzorger en heeft

Meer over Wilco Bos

Waar ben je naar op zoek?