Problemen bij Huishoudelijke Hulp in Harderwijk

Door Wilco Bos op 22 januari 2022

De Harderwijkse raadsleden Wilco Bos (PvdA) en Anke Buurman-Kuiper (D66) hebben vanuit verschillende hoeken te horen gekregen dat er in Harderwijk problemen zijn met de Huishoudelijke Hulp, die geboden wordt vanuit de Wmo-ondersteuning. Sinds de overgang naar de nieuwe aanbieders na de Wmo-aanbesteding in 2021 zou niet elke zorgvraag meer kunnen worden ingevuld. Ook blijkt het lastig voor thuiszorgorganisaties om vervangende hulp te bieden bij ziekte of quarantaine.

PvdA lijsttrekker Wilco Bos maakt zich grote zorgen: “Het gaat hier vaak om kwetsbare mensen, die niet voor niets een indicatie hebben voor huishoudelijke hulp. Als deze tijdelijk niet geboden kan worden, levert dat problemen op voor de mensen die dit wel nodig hebben. We willen daarom van het College weten hoe groot dit probleem is.”

Raadslid Anke Buurman-Kuiper vult aan: “Gebrek aan huishoudelijke hulp is heel vervelend voor de inwoners die dit hard nodig hebben. We willen graag weten of de gemeente bekend is met het probleem, of dat dit onder de radar is gebleven. Ook zijn we benieuwd of Harderwijk hier al afspraken over heeft gemaakt met de thuiszorgorganisaties.” Beide fracties hebben het College om opheldering gevraagd.

Wilco Bos

Wilco Bos

Wilco Bos is fractievoorzitter van de PvdA fractie en lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. In het dagelijks leven is hij getrouwd met Karin, vader van twee kinderen en werkt hij als projectleider en adviseur op het gebied van duurzame mobiliteit bij Royal HaskoningDHV, een internationaal advies- en ingenieursbureau. Wilco is actief als mantelzorger en heeft

Meer over Wilco Bos