PvdA kiest voor vernieuwing

Door Wilco Bos op 16 november 2017

De Harderwijkse Partij van de Arbeid heeft in een drukbezochte ledenvergadering haar lijst en verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vastgesteld. De 34-jarige Wilco Bos is verkozen tot lijsttrekker en is beoogd fractievoorzitter. In het dagelijks leven is de kersverse lijsttrekker Openbaar Vervoer-specialist bij adviesbureau Royal HaskoningDHV. Hij vindt het belangrijk dat de gemeenteraad zich vooral richt op de punten die mensen direct raken, en die in de afgelopen periode nogal eens door de gemeente zijn verwaarloosd. Tijdens de ledenvergadering gaf  hij dit ook aan in zijn speech:

“Vorige week nog is onze motie om de minima in Harderwijk een extraatje te geven afgestemd. Ook lukt het het college niet om afspraken te maken met projectontwikkelaars over de bouw van voldoende sociale huurwoningen. En werkgelegenheid? Al jarenlang staat er in de begroting letterlijk exact dezelfde tekst over een banenplan wat er de komende maanden nu toch echt zou moet komen.”

Wilco neemt het stokje over van Laurens de Kleine, die op de lijst terug te vinden is op de derde plaats. Laurens wil zich de komende vier jaar opnieuw sterk maken voor sociaal ondernemerschap en mensen die nu moeite hebben om mee te komen op de arbeidsmarkt. Zijn ruime ervaring als raadslid en wethouder, wil hij tevens gebruiken om de nieuwe fractieleden te ondersteunen.

Op plek twee staat Zehra Sariaslan. Zij is nu ook al raadslid en werkt voor Atria, een kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en wil zich in de raad vooral opnieuw inzetten voor beter beleid voor jeugdwerkeloosheid en mantelzorg. De top vijf wordt compleet gemaakt door twee nieuwe gezichten: Dik Karssen en Lucelle Deneer. Dik maakte de afgelopen periode al deel uit van de steunfractie en heeft als technisch adviseur en ambtenaar een grote dossierkennis opgebouwd die hij graag inzet om van Harderwijk een socialere stad te maken. Lucelle is een gedreven VMBO docente maatschappijleer bij Groevenbeek. Zij wil zich sterk maken voor Harderwijkse jongeren, zodat ze in Harderwijk blijven werken en wonen.

Uiteraard bevat de lijst nog veel meer kandidaten, die ongetwijfeld menig Harderwijker zal herkennen. Huidig fractievoorzitter Graddy Sondern heeft besloten na deze periode te stoppen als gemeenteraadslid. Graddy is 12 jaar raadslid geweest, waarvan 8 jaar fractievoorzitter. Op de lijst staat zij als lijstduwer op de laatste plaats, traditioneel bij de PvdA een ereplaats. Met deze mix van ervaring en vernieuwing gaat de PvdA de verkiezingen in.

De PvdA kiest ook in 2018 voor een herkenbaar en sociaal verkiezingsprogramma. De speerpunten laten zien waar de prioriteiten de komende jaren zullen liggen. Afgelopen zomer is de PvdA met de inwoners in discussie geweest, zowel op straat als online. Hiermee is de partij aan het werk gegaan en de leden hebben acht speerpunten vastgesteld: Jeugdwerkeloosheid, kleinschalige zorg, goedkope woningen, leefbare wijken met eigen voorzieningen, koopzondag, kinderarmoede, groenonderhoud en een bruisende binnenstad met een eigentijds en volwaardig theater.

De volledige lijst vindt u hier.

Wilco Bos

Wilco Bos

Wilco Bos is fractievoorzitter van de PvdA fractie. In de afgelopen periode was Wilco Bos is fractieopvolger. In deze functie heeft hij zich onder meer sterk gemaakt voor een koopzondag, het wegwerken van de wachtlijsten bij huurwoningen en meer aandacht voor verkeersveiligheid en heeft hij zich ingezet als vrijwilliger voor de voedselbank. Daarvoor was hij

Meer over Wilco Bos