Door Wilco Bos op 30 juni 2018

Regeling Chronisch Zieken en Gehandicapten nog steeds van kracht

Soms mag je als raadslid echt even gaan zoeken. Tijdens een werkbezoek hoorde ik dat zorgverleners te horen kregen van ambtenaren dat de Regeling Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten niet meer geldig was in 2017. En dat terwijl ik vanuit de gemeenteraad had begrepen dat deze regeling van kracht zou zijn tot er een nieuwe regelgeving is. Bijzonder dus, en wel wat uitzoekwerk waard. Het gaat tenslotte om €250 per jaar, en het zou zonde zijn als mensen die hier recht op hebben dat niet meer krijgen.

Het uitzoekwerk had nog wel wat voeten in de aarde. Vragen hierover bleven elke keer liggen en betrokken ambtenaren reageerden laat, onvolledig of niet. Begin april ben ik hiermee begonnen en tot vorige week had ik nog steeds geen echt antwoord. Gelukkig liep ik toen in het Huis van de Stad de juiste ambtenaar tegen het lijf. En die gaf gelijk aan dat de regeling inderdaad gewoon doorliep, en dat eerdere informatie die anders aangaf helaas niet klopte.

Dus voor iedereen die gebruik maakte van deze regeling in 2017: vraag hem alsjeblieft ook aan voor 2018!

Update: De regeling wordt uitgevoerd door Meerinzicht, het aanvragen kan via deze link

Wilco Bos

Wilco Bos

Wilco Bos is fractievoorzitter van de PvdA fractie. In de afgelopen periode was Wilco Bos is fractieopvolger. In deze functie heeft hij zich onder meer sterk gemaakt voor een koopzondag, het wegwerken van de wachtlijsten bij huurwoningen en meer aandacht voor verkeersveiligheid en heeft hij zich ingezet als vrijwilliger voor de voedselbank. Daarvoor was hij

Meer over Wilco Bos