Door Wilco Bos op 3 februari 2020

Verdiende Rode Taart voor Uwoon en partners

In 2019 heeft Uwoon geen enkele huisuitzetting hoeven te doen. Dankzij een uitstekende samenwerking met ketenpartners Westerbeek, team Via en Stimenz is het gelukt om geen enkele huurder op straat te zetten wegens een huurachterstand. Genoeg reden dus voor de PvdA om dit te vieren met deze organisaties met een Rode Taart, uitgereikt door raadslid Laurens de Kleine en afdelingsvoorzitter Doris Goosen.

Preventie, professionele hulp, aandacht voor laaggeletterdheid en een budgetcoach zijn allemaal instrumenten die helpen bij het voorkomen van huisuitzettingen. Door vroegtijdig met huurders in gesprek te gaan is het Uwoon gelukt om overal tot oplossingen te komen, zonder huurders uit te moeten zetten. Reden genoeg voor een feestje dus.

Daarnaast had de PvdA nog een goede reden om Uwoon in het zonnetje te zetten. Uwoon was namelijk ook één van de partners van het Beleefhuis, waar beleidsmakers, organisaties en inwoners konden ervaren wat armoede met je doet. Een betrokken en actieve woningcorporatie dus!

Wilco Bos

Wilco Bos

Wilco Bos is fractievoorzitter van de PvdA fractie en lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. In het dagelijks leven is hij getrouwd met Karin, vader van twee kinderen en werkt hij als projectleider en adviseur op het gebied van duurzame mobiliteit bij Royal HaskoningDHV, een internationaal advies- en ingenieursbureau. Wilco is actief als mantelzorger en heeft

Meer over Wilco Bos