Zekerheid

Door Wilco Bos op 29 december 2017

Het is overduidelijk weer verkiezingstijd. De standpunten en beloften vliegen je om de oren, ook van onze partij. Veelal grote verkiezingsprogramma’s, met mooie vergezichten. Intercitystation, een groot theater, creatieve woningbouw, een bruisende binnenstad, het Barcelona op de Veluwe, Smart City, nieuwe sportvelden en een nieuw zwembad, en nog veel meer. Je ziet het allemaal langskomen. En laat ik eerlijk zijn, deels ook in ons eigen verkiezingsprogramma.

En toch gaat het daar voor veel mensen niet over. Dat hoor ik ook in de gesprekken op straat, in de supermarkt of op het schoolplein. Natuurlijk, inwoners zijn vaak tevreden over Harderwijk en genieten ook van de grote dingen, maar de basis wordt vaak vergeten. Veel mensen die ik spreek hebben het over zekerheid.

Mensen willen graag zeker zijn van goede zorg als ze het nodig hebben. Niet elke keer een andere hulp vanuit de WMO. En niet zorg tot op de minuut uitgerekend door een ambtenaar volgens een rekenmodel, maar de zorg die nodig is volgens de professional.

Mensen willen ook graag zeker zijn dat als ze een baan nodig hebben, dat ze dan door de instanties behandeld worden als een mens en niet als een nummer. Dat ze niet opgezadeld worden met allerlei verplichtingen, formulieren en een forse dosis wantrouwen. En mocht het allemaal niet voor de wind gaan, dan willen mensen graag zeker zijn van voldoende inkomen om van te kunnen leven. Niet met een woud van toeslagen, terugbetalingen, kortingen enzovoorts. Maar zekerheid.

Starters zouden graag zeker zijn van een betaalbare woning. Zo blijven onze jongeren in Harderwijk. De wachtlijsten in Harderwijk zijn helaas veel te lang. En in nieuwbouwprojecten is te weinig aandacht voor betaalbare huur. De mensen die wel een huis gevonden hebben zijn op zoek naar andere zekerheden. Die willen graag een leefbare wijk. Met voldoende voorzieningen in de buurt. Ze willen graag dat de wijk mooi blijft en dat er voldoende wordt geïnvesteerd in het groenonderhoud en in de verkeersveiligheid.

Zekerheid in plaats van vergezichten, daar zou ik graag in 2018 samen met u aan willen werken! Een gelukkig nieuwjaar alvast!

Wilco Bos

Wilco Bos

Wilco Bos is fractievoorzitter van de PvdA fractie. In de afgelopen periode was Wilco Bos is fractieopvolger. In deze functie heeft hij zich onder meer sterk gemaakt voor een koopzondag, het wegwerken van de wachtlijsten bij huurwoningen en meer aandacht voor verkeersveiligheid en heeft hij zich ingezet als vrijwilliger voor de voedselbank. Daarvoor was hij

Meer over Wilco Bos