Raadslid

Laurens de Kleine

Beleid Algemeen, Ruimte

Laurens de Kleine is geboren in Ermelo, 38 jaar samen met Henriette en heeft samen met haar twee 2 kinderen. Matthijs, een 24-jarige student Economische Geografie aan de Universiteit van Utrecht en Robin, een 21-jarige student Social Studies aan de Hogeschool van Utrecht. Laurens heeft in Driebergen zijn opleiding gevolgd aan Hogeschool (voorheen Sociale Academie) De Horst en is in 1984 als straathoekwerker in Harderwijk gaan werken. Hij heeft gewerkt als directeur van welzijnsstichting De Drukkerij in Harderwijk en is directeur geweest van de Academie voor Haptonomie in Doorn. In 2002 is hij in de gemeenteraad gekomen en heeft 8 jaar als fractievoorzitter voor de PvdA Harderwijk gefungeerd.

In 2010 is Laurens wethouder geworden. In het college heeft hij zich sterk gemaakt voor een herijking culturele sector waarin sleutelwoorden als meer samenwerking, vertrouwen en (cultureel)ondernemerschap te noemen zijn. Hij realiseerde het behouden van een fatsoenlijk armoedebeleid en meer uitstroom dan gemiddeld naar werk vanuit de bijstand. Ook hielp hij bij het opzetten van een Leerwerkbedrijf bij beheer openbare ruimte voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Een tweede sporthal, kunstgras voor Zwart Wit ’63 en het realiseren van een nieuwe locatie voor de gemeentewerf zijn zo een paar resultaten geweest.

In 2014 maakte de verkiezingsuitslag en het onverwachte vertrek van een van de gekozen raadsleden naar een eenmansfractie, dat er na 28 jaar collegeverantwoordelijkheid een einde kwam aan het wethouderschap voor de partij. Zittend in de gemeenteraad en als oppositiepartij wil Laurens dat de PvdA Harderwijk zich sterk gaat maken voor het creëren van werk. Bestrijding van armoede (kinderen nooit de dupe!) en een huis voor iedereen door te zorgen voor meer sociale woningen. Maar ook zorg dichtbij organiseren door o.a. de wijkverpleegkundige weer terug in de wijk te brengen en te zorgen dat waar nodig professionals de (lastige) zorgtaken uitvoeren.