Verdiend lintje voor Doris Goosen!
Vrijdagochtend 24 april heeft burgemeester Harm-Jan van Schaik zeven inwoners van de gemeente Harderwijk telefonisch gefeliciteerd met de Koninklijke Onderscheiding die zij later dit jaar tijdens een feestelijke bijeenkomst zullen ontvangen. De heer Aalderink wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De dames Companjen en Goosen en de heren Groeneweg, Geerlings, Bokhorst en Van den Brink worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Doris Goosen is een zeer betrokken voorzitter van de Partij van de Arbeid in Harderwijk. Daarnaast was en is ze ook de initiator van allerlei vernieuwingen. Wie Doris goed kent weet dat zij een warme belangstelling heeft voor wat zich in de samenleving afspeelt. Zij bezoekt met grote regelmaat wijkplatforms, buurtverenigingen en maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de samenleving en dan vooral voor die mensen die niet zo makkelijk mee kunnen komen. Ook onderhoudt Doris nauwe contacten met de voedselbank en Nel’s kledingservice. Zij was nauw betrokken bij de “warme winterjassen actie” in december 2018. Ze nam allerlei initiatieven om meer mensen die aan de rand van de samenleving staan te helpen onder het motto “voor elkaar en door elkaar”. Eind vorig jaar was ze initiator van het “armoede beleefhuis” waar ze met hulp van veel vrijwilligers aan heel veel bezoekers heeft laten voelen hoe het is om in armoede te leven. Dat met als doel dat de omgeving dat sneller signaleert en hulp biedt.
Doris Goosen is theaterregisseur en -maker. In 2015 regisseerde zij het Harderwijkse podiumspektakel “Stadsgezichten”. Ze was ruim 24 jaar regisseur en artistiek leider van de Theaterwerkplaats en regisseert ook nu nog indrukwekkende stukken. Kunstbeoefening en deelname aan culturele activiteiten moeten voor iedereen toegankelijk zijn.
Als vrijwilliger werkte zij bij Vluchtelingenwerk als Taalmaatje. Ook werkte ze mee aan Wereldwijven, een project voortgekomen uit platform Samen KansRijk, waar zij projectcoördinator was in de projecten Samen KleurRijk, waaraan soms honderd vrouwen deelnamen uit diverse culturen en waar Doris met volle inzet samen met anderen inspireerde om tot geslaagde ontmoetingen te komen.
Maar ook haar visie op de culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in de stad getuigen door de jaren heen van een grote mate van deskundigheid en betrokkenheid. Dat doet ze met tact, talent en echte belangstelling voor mensen. Zij pleit voor een samenleving waarin niemand onder of vlak boven een bestaansminimum hoeft te leven en waarin iedereen zich thuis voelt. Ook in haar directe omgeving vangt ze mensen op en biedt ze hulp.
Daarnaast laat Doris regelmatig van zich horen op het gebied van betaalbare huisvesting voor jongeren en ouderen. Haar vurige pleidooi voor een Knarrenhof in Harderwijk is bekend. Kortom, we zijn trots op haar!